Autor Cenușă Ioan Horatziu

Dumitru Prunariu ANSB

23 . 11 . 2015 nu este o dată specială ruptă din filme de ficțiune! 23 noiembrie 2015 este data când au fost puse oficial bazele Asociației Noul Spital al Brașovului (ANSB).

După ce în septembrie 2015, Ministrul Sănătății Bănicioiu a anunțat că se vor realiza trei spitale regionale de urgență: Cluj, Craiova și Iași susținute de fonduri europene gata negociate pe Programul Operațional Regional, un medic foarte cunoscut al brașovenilor a tras un semnal de alarmă pe Internet.

Pe 25 septembrie 2015, domnul doctor Dan Grigorescu postează pe www.petitieonline.com o petiție bineînțeles: Noul Spital al Brașovului. Tot Dan Grigorescu înființează pe Facebook grupul: Mediciniștii de Brașov susțin Noul spital al Brașovului.

Luni, 23 noiembrie doctorul Dan Grigorescu a reușit să aducă împreună peste 65 de persoane care să semneze Actul Constitutiv al Asociației Noul Spital al Brașovului.

62 de membrii fondatori care își doresc să fie vocea miilor de aderanți la această acține prin semnarea petiției on-line și aderarea la grupul dedicat de pe Facebook.

Personal am participat și o să susțin această acțiune pentru a face tot ce este posibil în a vedea în viitorul apropiat un spital nou, performant în orașul în care m-am născut aproape odată cu înființarea vechiului Spitalului Județean în decembrie 1973.

Susțin ridicarea unui spital modern în Brașov pentru că nu există o dezvoltare sănătoasă a unei comunități fără ca sănătatea membrilor ei să fie susținută la nivelul ultimelor mijloace existente în domeniu și în lume.

Atât timp cât încă le punem viața în pericol pacienților aflați în stare gravă transportându-i în altă parte decât într-un spital strategic fondat, dezvoltat și susținut în centrul țării, înseamnă că încă avem probleme mari în administrarea sănătății publice!

La fondarea Asociației a participat și un om de onoare al țării, domnul Dumitru Prunariu, singurul astronaut al României.

Consider emblematică prezența domniei sale, un „garant” al lansării unei acțiuni cu finalitate, la fel ca în zborurile spațiale, revenirea la sol stabilește reușita.

A spus domnul Dumitru Prunariu la constituirea ANSB:

—„În cele 7 zile petrecute în spațiu (14-22 mai 1981), am înconjurat Pământul de 125 de ori, făcând experimente. Deși eram foarte ocupat, nu mi-am putut stăpâni curiozitatea de a observa, între 19,30-20,00, când treceam zilnic pe deasupra României, diferența de mărime între spitalul din Brașov și cele din restul marilor orașe din România. A rămas pentru mine o enigmă de ce Brașovul a fost nedreptățit atât de crunt timp de 45 de ani.”

„A venit însă vremea să cerem autorităților să remedieze această situație.

E nevoie de un Nou spital al Brașovului, mai  bine dezvoltat  SPAȚIAL!

Trebuie să ne luptăm pentru asta!”

Vă întreb eu pe dumneavoastră: Cine poate să spună că nu este de acord cu această ultimă frază???

Brașov, Oraș Magic vă va prezenta în curând informații suplimentare și actualizate.

Și… să rămân în zona „spațială” vă rog să faceți un gest mic printr-un SHARE la acest articol dar care va deveni parte dintr-un gest mare pentru umanitate! 🙂

Nu uitați! Dacă doriți să vă implicați semnați petiția:

Noul spital al Brasovului

Dacă sunteți utilizator de Facebook aderați la grupul Mediciniştii de Braşov susţin Noul spital al Braşovului

 

Începând cu data de 8 decembrie a fost dat în folosință portalul http://noulspitalbrasov.ro

portalul ANSB

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>